Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Wiki Article
Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Stabil şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir yapısı vardır.
l Yaman ızdırapntkaloriı önler. Duman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi katkısızlar.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Merdivenin degajeliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.
Erişim kolaylığı temin etmek amaçlı örgülmış merdivenlerin dışında yaşama güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yaşam uzaklaştırmak yerine yangın merdivenleri içre anatomi barındıran tüm kuruluşlarda olmalıdır.
Uygulamalarında kanatlardan biri sabit başkası hareketlidir. Sabit kanada zir üst sürgü ve arka grup uygulandığı gibi, dikey ürkü amerikan bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha lüks insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak sınırlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının gayrı bir önemli sebebi de herhangi bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları kucakin kolay açılabilmektedir.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, başka yangın bapları kabil yapı güvenliği tasarının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, kızdırmae dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin gayrı Yangın Çıkış Kapısı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına tuzakınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.
Emniyet: Ivedili çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Müstacel durumlarda kapıların her an zahir olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.
Kullanılan kapı fitili kucakin esrar sızdırmazlık şartı yoksa henüz hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim sağlamlanabilir.
Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden çokça isim evetşıyor ise yangın kapısı gidiş hususüne dosdoğru açılacak şekilde ayarlamaktadır.